de

Top 5 localuri din București unde mănânci cel mai bun ramen

Top 5 localuri din București unde mănânci cel mai bun ramen

Ești fan ramen? Preparatul japonez a prins tot mai mult teren și în București. Dacă n-ai apucat să încerci sau ești în căutarea unul local top, acestea sunt câteva unde poți merge.

De unde își are ramenul originile? În 1858, Japonia a ieșit din izolarea de 200 de ani și a semnat acorduri comerciale cu mai multe țări. În anul următor, și-a deschis porturile pentru comerț extern. Odată cu schimburile, au apărut și influențele culinare străine. Ramenul a apărut când mâncarea chinezească cu tăiței a ajuns în Japonia și s-a combinat cu bucătăria japoneză. Există nenumărate rețete care includ variații de stil și aromă, cum ar fi ramen cu sos de soia, ramen miso, ramen sărat, ramen cu oase de porc și exemplele pot continua.

Primul restaurant cu ramen din lume a fost deschis în 1910 în districtul Asakusa din Tokyo. În urma marelui cutremur din 1923 care a a provocat pagume mari, au apărut „yatay”, adică tarabele stradale, care erau mai ușor de deschis decât restaurantele tradiționale. Un boost și mai mare de tarabe a fost la finalul celui de-al Doilea Război Mondial în 1939 după ce s-au întors oamenii din China.

Fiecare regiune din Japonia are, de asemenea, propriul stil local de ramen, care reflectă clima, mediul și bucătăria zonei. Touși sunt câteva ingrediente care nu lipsesc niciodată din ramen: tăiței, supă, sos și grăsimi sau ulei. Cu evoluția sa unică în Japonia, ramenul a traversat acum mările și a devenit un fel de mâncare popular în întreaga lume, inclusiv pe la noi. Acestea sunt cele mai bune restaurante unde te poți bucura de o porție de ramen.

1. Yuki Japanese Home Dining

Yuki e un restaurant mic, de familie, cu o atmosferă calmă și cu produse alimentare calitative. Totul e autentic japonez, de la proprietar, până la felul în care arată locul și ce găsești în meniu. Tofu și tăițeii sunt făcuți în bucătărie, zilnic, în porții limitate. Meniul se schimbă în funcție de anotimp, iar preparatele respectă rețetele clasice japoneze. Nu te aștepta să fie un meniu cu multe preparate. Deci dacă vrei un loc cu o atmosferă relaxantă, unde te poți bucura de bucatăria japoneză, ar trebui sa încerci Yuki. Găsești restaurantul pe Strada Puțului lui Zamfir 5.

2. Kanpai

Părerile despre ramenul de la Kanpai, situat pe strada George Călinescu, sunt în general foarte bune, mulți clienți au plecat fericiți din restaurant și s-au întors cu drag. Aceștia laudă gustul autentic al supei, care este preparată lent, după metode tradiționale. Restaurantul oferă mai multe tipuri de ramen, astfel încât poți opta în funcție de preferințe. Deci ai de ales între Miso Chicken Ramen, Shoyu Ramen, Tantan Ramen și Tonkotsu Ramen. Restaurantul a câștigat chiar și un premiu pentru cel mai bun ramen în anii 2019 și 2020. Au un meniu divers cu multe feluri de mâncare japoneză.

3. Sanki Ramen Bar

Sanki Ramen Bar e un proiect pornit de Andrei Isac și Ayfer Cadîr. E o idee născută în 2020, care a prins rapid printre pasionații de ramen din București. De miercuri până vineri, între 18:00 și 22:00, pe strada Berthelot, se gătește un singur fel de mâncare: ramen. Dar nu orice ramen, totul e făcut în bucătărie: tăițeii, supa, carnea.

Ai trei variante: pui, porc sau veggi și poți începe cu o porție de gyoza care e foarte lăudată de clienți în general. Atmosfera e una relaxantă și de obicei este aglomerație, deci cel mai bine ar fi să suni înainte pentru o rezervare dacă tot vrei o porție delicioasă de ramen.

4. Papila

Și la Papila există o zi unică pentru ramen. Ramen Sunday a devenit ritual pentru mulți din București, mai ales pentru cei care știu ce înseamnă un bol făcut cum trebuie. La Papila, un neo-bistro mic și cozy, locurile se ocupă rapid. De ani buni, oamenii revin duminică de duminică, semn că rețeta funcționează și nu doar la nivel de gust.

Papila a fost votat printre cele mai bune bistrouri din oraș și se pregătește chiar să deschidă un spațiu dedicat exclusiv ramenului. Dacă vrei să prinzi o masă, trebuie să fii pe fază. Poți face rezervare începând de miercuri de la 11:00, pe ialoc.ro.

5. Ni Shibo

La Ni Shibo nu poți să-ți faci rezervare, dar timpul pe care îl aștepți ca să prinzi o masă liberă nu e în zadar. Restaurantul e ca o poartă care te duce direct în Japonia. Bucătăria e deschisă și vezi cu ochii tăi aparatul care produce noodles proaspeți pe loc, în fața ta ca la mama acasă. Dacă tot reușești să prinzi o masă, începe cu câteva gustări, printre ele, Takoyaki, un aperitiv japonez cu biluțe de aluat și caracatiță, presărate cu fulgi de pește uscat.

În meniu mai găsești șase tipuri de ramen și un desert cu matcha, inspirat de celebra rețetă „Floating Islands”. Ai variante pentru toate gusturile, de la „Beginner Ramen” în supă de pui, la Cashu Ramen cu porc, Miso sau Seabream, până la un Tan Tan vegetarian. Ni Shibo se află în Piața Amzei, București, chiar în apropierea zonei centrale.