Ne întoarcem puțin în timp – în copilăria lui Stuart Vevers, directorul creativ al brand-ului. Crescut în Carlisle, Marea Britanie, Vevers obișnuia să meargă împreună cu fratele său la spectacole de teatru locale în care bunicii lor jucau. Mai mult decât actori amatori, bunicii erau artizani ai propriului univers teatral: bunica își croia singură costumele, iar cei mici erau și ei „îmbrăcați de scenă” – într-un an, au purtat costume de marinar, în ton cu tema South Pacific. Ani mai târziu, aceeași bunică l-a ajutat pe Vevers să-și creeze haine pentru ieșit în oraș – inclusiv o pereche de pantaloni din PVC.


Vevers revizitează acel univers copilăresc, deopotrivă jucăuș și sentimental, în colecția Coach Resort 2026. Este o combinație surprinzătoare de naivitate asumată și rafinament contemporan. Designer-ul mixează elemente fără a ține cont de gen: tutu-uri, hanorace care par uzate și imprimate cu Pluto de la Disney, pulovere cu gulere tip Peter Pan – alături de jachete biker din piele patinată, cape din blană sintetică și blugi din denim cu efect prespălat.


Această juxtapunere – între joc și rigoare, nostalgie și realitate – e exact ceea ce definește Coach-ul lui Vevers. Chiar și accesoriile par desprinse dintr-o poveste personală: urechi de iepure din piele, coroane și săbii, pe care copiii designer-ului, fără îndoială, le vor revendica imediat. Colecția respiră un soi de nostalgie familială, călduroasă și lipsită de cinism – un lucru tot mai rar în lumea modei contemporane. Tocmai această sinceritate, această candoare reconectată la copilărie și bucurie, ar putea fi cel mai mare atu al colecției. Iată ce declarație a făcut Vevers:
E o celebrare a bucuriei de a te costuma. Tocmai de aceea am apelat la referințele personale din trecutul meu. Există o doză de fantezie în toate acestea – o regăsesc și în felul în care copiii mei se costumează când se joacă.
Pentru sezonul acesta, gențile sunt inspirate din arhiva legendară a lui Bonnie Cashin, primul designer Coach – o întoarcere la familia creativă a brand-ului. „Multe dintre aceste modele nu au mai fost văzute din anii ’60”, spune Vevers. Sunt mici, compacte, aproape jucăușe ca dimensiuni și proporții, dar împodobite cu charm-uri simpatice.




Pantofii merg pe aceeași linie ludică: mocasini colorați cu mărgele (o trimitere subtilă la Bananarama?) și pantofi strălucitori de petrecere, în roșu rubiniu Wizard of Oz sau argintiu în stil Warhol Factory. Chiar și spiritul lui Andy Warhol plutește subtil în aer, prin costumele în carouri mixate deliberat stângaci: sacouri, cămăși și cravate care par aproape teatrale în disonanța lor vizuală.